zserbó muffin
2013.11.12 10:15
Hogyan készíts zserbóalapanyagaiból muffint?
Szerintem nincs olyan aki nem imádná a zserbot. Itt az ideje,hogy elkészítse mindenki a maga sütötte zserbó muffinját .
Bátran elkészítheti mindenki akinek van otthon sütője J
Hozzávalók 4 személyre
15 dkg süteményliszt
15 dkg margarin
10 dkg cukor
3 tojás
10 dkg darált dió
3 evőkanál sárgabarack lekvár
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg kakaópor (cukrozatlan)
10 dkg étcsokoládé
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A cukrot és a langyos margarint robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és együtt keverjük tovább, amíg homogén elegyet kapunk. A lisztet, a sütőport, a kakaóport, a vaníliás cukrot, a cukorral elkevert darált diót, a durvára vágott csoki darabokat, valamint a 3 evőkanál baracklekvárt összedolgozzuk.
Hozzáadjuk a kivert tojásos, margarinos, cukros masszát és alaposan összekeverjük. A papír kapszlikkal bélelt muffin formákat 3/4-ig töltjük a masszával, majd a közepébe 1-1 kávéskanál baracklekvárt teszünk, kis mélyedést kialakítva a lekvárnak. A masszára durvára vágott csoki darabokat is szórhatunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá és természetesen jó társaságot !